De voordelen

Je weet de exacte bouwtechnische staat van de woning

We bekijken de gehele woning van binnen en van buiten, van kruipruimte tot de nok. Na de keuring weet je van ieder bouwonderdeel wat de bouwtechnische staat is en waar er gebreken zijn. Je hebt inzichtelijk wat de directe herstelkosten zijn en ook wat je op korte termijn aan kosten kunt verwachten.

Met een bouwkundige keuring op zak kun je met een gerust hart de woning aankopen.

Geen kostbare verrassingen achteraf.

Tijdens een bouwkundige inspectie controleren we de woning niet alleen op gebreken, ook kijken we naar de staat van het onderhoud. Naast het direct uit te voeren onderhoud, melden we in de rapportage ook welk onderhoud er binnen vijf jaar aankomt. Denk maar eens aan posten als goten of voegwerk vervangen.

Zo kun je als woningeigenaar met deze kostenposten rekening houden.

Bespaar duizenden euro’s.

Vaak laten kopers de bouwkundige keuring na de onderhandelingen verrichten. In de koopovereenkomst is dan vaak een ontbindende voorwaarde hierover opgenomen.

Je kunt de keuring ook uitvoeren vóórdat je gaat onderhandelen. Het voordeel hiervan is dat je de geconstateerde herstelkosten dan kunt meenemen in de onderhandelingen. Vaak weten woningeigenaren namelijk niet exact wat de staat is van de woning, dus wordt de prijs te hoog ingezet.